diumenge, 15 d’abril del 2012

skype problemes amb el micròfon ubuntu 12.04

Be ja tinc certa experiència en la instal·lació de l'skype al ubuntu, abans al 10.04 i ara al 12.04. Sobretot els problemes els tinc al micròfon integrat del mue acer aspire ONE,

Primer que res el skype utilitza el "pulse audio control" (pavucontrol) per controlar la entrada sortida de so. No hi cap problema en instal·lar-lo per que està al repositori.

El que he estan alguna estona es perquè resulta que el micròfon es el canal esquerre només. Evidentment si en un sol micròfon no es estèreo. el que cal fer perquè funcioni  es desemparellar detra i esquerra i posar nomes el canal esquerra. Com podeu veure a la figura.


Res mes espere que siga util per algu més. I si no almenys servira per enrecordar-me per si he de instal·lar novament l'skype.



dijous, 5 d’abril del 2012

Una Meravella el Ubuntu 12.04(beta2)

Fa ja algun temps de provar que vaig provar el Ubuntu 11.10, hem va pareixer una versió lentissima. Tot hom parlava mal d'ell, possiblement amb raó i vaig provar el Xubuntu, tampoc hem va agradar.
Els ultims dies abans de les vacances vaig provar a una maquina virtual el fedora amb el gnome3 i hem va sorprendre gratament, era ràpid(per a ser una màquina virtual) i el entorn molt intuïtiu. El cas es que no tenia temps per canviar de distribució. Arribades les vacances de Pascua he tret el Xubuntu 11.10 i he posat la Beta2 del Ubuntu12.04...

Una meravella. He instal·lat els programes que mes o menys m'agarden sense cap problema. Tret del Neatx que als ppa encara està nomes per lucid, així que he tingut que fer el mateix que vaig fer amb el oneric (Xubuntu11.10). Però la resta cap problema.

Tinc un AcerOne amb la peculiaritat que li vaig posar 2G de ram, en compte del Giga normal, però es que menys de 400Mb, funcionant normalment.... segur que encara puc fer-lo anar al AMD d'un Giga que tinc com a servidor.....Mes o menys el Xubuntu utilitzava uns 300, si fa o no fa....


Ha veure aquesta vegada no faig com sempre i que acabe tinguen un sistema super carregat i lent. No pense caviar moltes coses ni posar servidors. Aixó ho farea al altre ordinador o en una virtual. Tampoc pense posar 5000 plugins al firefox, que no utilit-se, en teoria son per fer-lo mes ràpid però a la llarga el fant mes lent......

Segure escribint, tinc que passar de la Beta a la definitiva, com que no estic fent moltes personalitzacions supose que no tindre cap problema.  

>< ReVerT <<