dimecres, 22 d’agost del 2012

Adeu periquitos

Feia 4 o 5 anys que tenia al blue, em sap greu. Supose que estaran tant be com amb mi... o millor


Retrospectiva del blog

Vaig començar este blog l'any 2010, l'any que hem vaig passar a linux. Al principi tenia greus problemes, sobretot, com ens passa a tots, perquè desconeixem la cultura del terminal, el windows ens ha acostumat a les finestres i ens costa tornar al terminal, però es molt mes potent.

Doncs això, este blog va començar per posar el problemes que anaven  eixint-me a l'instal·lació del linux, on els guarde, perquè si he de reinstal·lar?, i si perd les dades?

Doncs faig un blog i vaig apuntat tot el que vaig fent, així si he de tornar a instal·lar doncs ja no tindré els mateixos problemes.

Vaig instal·lar la versió ubuntu 10.04 el 10 vol dir 2010 i el 04 vol dir abril, Sant Jordi el meu aniversari... i les versions mes estables de l'Ubuntu.

El 2012 va eixir la versió 12.04, que es en la que ara escric. Durant els 2 anys no he tingut cap problema.

Si que es veritat que he tingut que anar a la línia de comandaments. Si que es veritat que he tingut que posar algun programa windows a una màquina virtual perque era necessari i no havia manera de fer-ho a linux.

Però no he tingut que reinsta-lar res, funciona tot.

Fa temps que pose res a aquest bloc, perquè no hem fa falta. No tinc cap problema que comentar o que escriure per enrecordar-me.

Ara que faig?

Segons a anunciat Ubuntu la pròxima versió estable (LTS) tardarà 5 anys, que faig fins a les hores, si no en cal instal·lar res, ni tinc cap problema amb l'ordinador.....




diumenge, 19 d’agost del 2012

El meu primer android

El meu primer mòbil android, htc wildfire S. 

Content i decebut al mateix temps. Content perquè si que es veritat que hi ha aplicacions meravelloses funciona molt be. Puc dir que estis mes content que desbut. 

El problema la memoria interna. Al menys vaig trobar aquest script per augmentar-la despres de seguir les des proteccions del la casa. 


/home/crl/android-sdks/platform-tools/adb kill-server
sudo /home/crl/android-sdks/platform-tools/adb start-server
/home/crl/android-sdks/platform-tools/adb devices
/home/crl/android-sdks/platform-tools/adb shell pm setInstallLocation 2
/home/crl/android-sdks/platform-tools/adb shell exit
/home/crl/android-sdks/platform-tools/adb kill-server

No puc fer-lo root perque te el S-on i pareix ser que cal tocar el firmware i tenir algun chip especial tampoc tinc molt de interes sempre que pugui fer jo tot el que vulgui amb el meu terminal.

Ací es on m'ha decebut principalment el ecosistema android. No puc ser root del meu dispositiu? Que he pagat amb el meus diners? I si jo el vull pes desenvolupar coses i per programar i necessite ser root que?????

Degut a la poca memoria no puc posar molts programes almenys vaig trobar aquest script. 

El proxim mòbil amb molt memoria interna de fet el nou Android 4, ICS, no deixa instal·lar aplicacions a la targeta perquè auna poses el cable es desconnecta la targeta i algunes aplicacions no funcionen, així que nomes servira per les fotos i els mp3......El pròxim mobil he de mirar principalment la memoria interna.... com els sony xferia que tenen 6 i 8 Gb, i no tenen ranura de targeta. 

De tota manera puc compartir internet, servidors ftp, (samba no perquè he de ser root), i moure moltes aplicacions a la SD encara que no totes. Tampoc trobe a faltar molt el ser root. Ja veurem si em pose a programar i puc obrir ports etc supose que si perquè tinc aplicacions que canvie ports......

La camara de fotos no es gran cosa, però el programetes per fer efectes a les fotos son impressionants.....





Aquí un exemple. La veritat que despres de un symbian si que he notat la diferencia 



nota: Que lletra mes petita te el blogger aques posarè verdana que es una mica mes gran.

Val la perna el servidor a casa?

He decidit parar el servidor de casa, per estalvi en energia elèctrica. Un ordinador de torre consumeix 100 W i el portatil un el tenia uns 25 W. 

0,1 kWh *24 * 30  = 72 kWh mes * 0,149198 = 10,74 Euros al mes 

Mentre que si pose el portàtil 10,74*0,25= 2,6 aprox 3 Euros al mes. 

Que al any signifiquen 3*12= 24 Euros, si ho faig amb el portàtil, però si ho faig amb una torre son 120 Euros al mes.

Segurament un servei de host et cobra menys.

De tota manera he de muntar algun servidor moodle per tenir copia dels cursos. I per fer proves, ja se instal·lar amb linux etc... però he de tenir un projecte....

EL tema es aquest he de tenir un projecte perquè el servidor serveixi, perquè un blog ja puc tenir aquest....

Moodle ja tinc el d l'institut, en tot casa copies de seguretat dels cursos.

Un projecte meu podia ser una wiki, mes que un blog un blog serveix molt be per a idees, opinions, fotos... però organitzar les coses per data... no es molt eficient. 

Però una wiki sobre que?

Crec que al final faré sobre control, automatismes i comunicacions "industrials".

cr-control.no-ip.org la wiki i cr-foració.no-ip.org el moodle. I el blog seguirè mantinguent aquest. 

Si el pròxim any tinc aquesta idea. Ha veure.