dilluns, 14 de febrer del 2011

GOOGLE EARTH al ubuntu 10.04 lucid i sense problemes

El ubunutu-tweak, una petita joia. No hem funcionava de cap de les maneres el google earth, i amb el ubuntu-tweak ha foncionant de seguida.

El problema eren que els fonts no es veien, un problema mes amb les llibreries Qt...pensaba jo que eren millors......agggggg

Doncs això al ubunut-tweak li donem a medibuntu que es per aplicacions multimedia li donem a actualitzar i despres de actualitzar ens apareix s'instal·la facilment.

dissabte, 12 de febrer del 2011

Eureka ,,,,, per fi em funciona el correu al moodle

Resulta que .... desprès de provar varies vegades amb el gmail, que necessita que sigui encriptat ... port especial etc.....vaig decidir fer-ho amb el yahoo, que no necessita res i a més no te limits de capacitat....etc.. esta menys saturat i crec que es le millor correu, millor inclús que gmail....(podira fer-ma altre compte....)

Be el cas es que, era una xorrada,  com es sabut els correus tenen problemes d'spam i aixó fa que qualsevol no pugui enviar correu....i em deia que no podia... la solució:

POSAR EL MATEIX COMPTE DE CORREU A CORREU DE SUPORT


Així queda clar que soc jo el que envie el correu, que si hi ha spam sigui el meu comte el donat de baixa.....si no posem aquí el correu el administrador no sap que envie este correu, i els correus que no sabem que els envia....... segur que son spam.

Resordem que smtp no necessita remitent però que al coreus cada vegada mes el demanen.

Només afegir que no soc l'unic que utilitza els bogs per escriure coses que no vull oblidar quan instal·le altre moodle per exemple...

A mes de ajudar als demés... clar.....

Encara no tinc cap seguidor però dona igual, els articles tenen poca calitat ja aniran millornant.... i afegire coses...

dilluns, 7 de febrer del 2011

Com instal·lar el libre office a un UBUNTU 10.04 lucid

1.Cal esborrar el openoffice
sudo apt-get autoremove openoffice.org-*
 
2. Instal·lem LibreOffice via PPA
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install libreoffice


3. Si utilitzem
sudo apt-get install libreoffice-gnome
 
4: Per importar PDF
sudo apt-get install libreoffice-pdfimport
 
5: Per al corrector en catala
sudo apt-get install language-support-ca



Enjoy!

dijous, 3 de febrer del 2011

El futur del núvol.......el nostre servidor..........

Extret de sinwindows.wordpress.com


Per què tindrem servidors a casa

La "núvol", web apps, Native Client, HTML5, CSS3, OnLive ... termes que segur que et sonen molt a actualitat. Què tenen tots en comú? Que aconseguiran que el teu ordinador es converteixi en una mera interfície per accedir al servidor d'un altre. I aquest servidor, i per tant, totes les dades i tota la informació que d'altra manera albergaria el teu ordinador, pertany i és responsabilitat d'una empresa privada.

No podem confiar una part tan àmplia de la nostra vida personal a empreses privades perquè és la nostra i nosaltres hauríem de ser els únics responsables de la nostra informació. I no creguis que sóc el primer que pensa així, pregunta-li al que va desenvolupar Diàspora o, si ens hi posem, el protocol de Wave.

Ara, mirarem des d'un altre punt de vista: Quina altra alternativa tenim? Els dispositius cada vegada tendeixen més a ser meres interfícies per comoditat, tot el gestiona un servidor en un lloc segur i amb una capacitat bestial comparada amb la del nostre aparell. Si al nostre netbook o smartphone li passa alguna cosa, mai perdrem informació.

Segur que podem fiar-nos d'aquestes empreses? Una empresa busca guanyar diners, ho miris com ho miris, és un fet. Recordes quan cediste tota la teva informació personal i totes les fotos que et fas cada dia, pressionat pels teus amics i coneguts? Cada dia Facebook demana més i més informació sobre tu i només per mostrar publicitat. I Facebook no pretén ser un mitjà útil perquè estiguis en contacte amb els teus amics, pretén ser una nova televisió: tenir-te pendent d'ell el major temps possible (vegeu "aplicacions de Facebook") amb la pressió que allà estan els teus pobres amics, no pots deixar-los tirats. Ara que et tenen on volien, et s'enfilen amb publicitat.

El projecte Diàspora

Però a grans mals, grans remeis. El projecte Diàspora és un projecte de xarxa social sota llicència lliure que funciona gràcies a protocols P2P. Qualsevol pot instal lar Diàspora en el seu servidor, crear-hi un usuari i entrar en contacte amb usuaris en el mateix servidor o en altres, com si es tractés del correu electrònic. És, simplificant, un correu electrònic amb les funcions de Facebook. Correu electrònic perquè et muntes el teu servidor de Diàspora amb la mateixa facilitat amb que et muntes un servidor d'email i des d'ell pots contactar amb qualsevol altre servidor de Diàspora i Facebook perquè no només transmet missatges privats, sinó que a més transmet tota la informació que pots veure a Facebook com fotos, dades personals, amistats ...

Més enllà de Google Wave

Wave Federation Protocol és un altre exemple d'això. Enginyers de Google van crear Wave imaginant com seria el correu electrònic si s'inventés ara. La veritat és que ho van fer molt bé, llevat que la presentació del producte i el màrqueting van ser penosos, el que va portar a Wave a un fracàs total. Però a part de Google Wave, albergat en els servidors de Google, es va crear també el "Wave Federation Protocol" i el projecte "Wave in a box", els dos components que et permeten configurar el teu propi servidor de Wave. Per a això, instal al teu servidor "Wave in a box". La instal lació es comunicarà amb altres instàncies de Wave a altres servidors seguint el "Wave Federation Protocol". Després podràs utilitzar aquesta email amb esteroides com si fos el correu electrònic de tota la vida.

Hi ha vida després de Facebook

Com ja hem pogut comporbar, no depenem de Facebook ni de cap empresa per mantenir-nos en contacte amb els nostres coneguts, però no és tan fàcil tenir el nostre propi servidor. Si arriba a ser tan fàcil configurar un programa en un servidor com instal lar un programa en el pc, hi haurà un Nadal que a casa no demanarem productes d'Apple: Demanarem servidors, i hi haurà un per família.

Per descomptat que és més senzill que una empresa t'ho doni tot fet, però quan la gent es comenci a adonar que les xarxes socials són un servei per a empreses en què es venen les nostres vides i les nostres amistats, creixerà l'interès per intentar tenir un mínim control de les nostres dades. Temps al temps.

¿... Llavors?

Doncs a partir d'aquí les possibilitats són infinites. Dóna suport pàgines sense ànim de lucre oferint part de la capacitat de processament del teu servidor. Hostea la teva pròpia pàgina. Crea els teus propis projectes a Internet gratuïtament. Accedeix a través d'internet a tots els teus arxius. I tot el que se't passi.

Aquesta pot ser la propera evolució del programari lliure. No hi ha molts programes instal en un servidor amb una versió privativa millor que un altre programa similar però lliure. De moment no he vist res millor que WordPress en qüestió de blocs, res millor que identi.ca en qüestió de microblogging (instal al teu propi servidor, recordo), res millor que Diaspora en qüestió de xarxes socials (doneu-los temps, acaba de sortir a la palestra) i res millor per comunicar-se en temps real i col.laborar que Google Wave. No cal dir que tots aquests programes són lliures.

Com sempre, espero els vostres comentaris.