dimecres, 12 de desembre del 2012

Proces instal·lació UbuntuServer

Una vegada creada la maquina virtual i inserida la .iso quan engeguem el ordinador comença el proces d'instal·lació.


Cal tenir en compte que ara tinguem dos ordinadors, però nomes un teclat. Si fas Click a la pantalla on es  la màquina virtual aquesta captura el teclat i ja podem escriure a la màquina virtual. Per sortir a la maquina real cal pitjar CONTROL DETRA, de fet si es fixeu a la barra que hi ha sota la màquina virtual es pot veure que apareix la tecla control detra, es la que commuta entre teclat de la màquina virtual i teclat de la maquina real.


El primer que hem de configurar es l'idioma.









El teclat, per configurar el teclat hi ha un assistent que et diu que pitges diferents tecles i així automàticament  detecta el tipus de teclat que acaba pitjant la ç.








Amb una instal·lació senzilla cal deixar el paràmetres que van sortint per defecte. No cal instal·lar tampoc cap programa ja ho farem nosaltres manualment.

La instal·lació pot durar al voltat d'una hora depèn de molts factors. Les màquines virtuals tenen una característica com es desar l'estat actual de la màquina. Si intentem tancar la finestra un es troba la màquina virtual en sur tel següent:


Si triem desa l'estat de la màquina podem interrompre la instal·lació i continuar en altre moment. El que fa es una copia actual de la RAM, i de l'estat de la màquina i quan la reiniciem estem en el mateix lloc on ens havíem quedat, en principi pot fer-se en qualsevol moment però es millor quan esta esperant una resposta.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada